Reijo Kallinen

Persujen kansanedustajan vaaliteemana on "punahuorat"

 

Ilmeisesti Kotkan valtuustoon on kova hinku kun kansanedustaja Eerola on alkanut ”taiteen” keinoin kalastamaan itselleen ääniä. Käsittämättömällä tavalla hän mainoskampanjaansa käy keksimällään ja sanoittamallaan ” punahuora” teemalla. Ilmeisesti historian roskatynnyri on hänen mielikuvituksensa aarreaitta.

Helsingin Sanomien mukaan asia kulkee näin:  ”Perussuomalaisten kansanedustaja laulaa levyllään ”punahuorasta” – Kannen kuvassa uhataan aseella naista punaisten muistomerkillä

”Susinarttu, punahuora, sua etsin läpi koko Uudenmaan / Sinut haluan, sinut löydän, sinut heitän joukkohautaan / Veripellot, kuulen kellot, siellä missä me kuljimme kerran / Sinä maksat kera korkojen, olet velkaa vain henkesi verran”, kappaleen sanoituksessa todetaan.

Eerolan kirjoittamassa ja laulamassa tekstissä kerrotaan verenpunaisista pisaroista valkealla käsivarsinauhalla ja ”punahuorasta”, jonka laulun kertoja heittää joukkohautaan.

Eerolan mukaan kappaleen tekstin innoittajana on Kjell Westön romaani Missä kuljimme kerran, jonka tapahtumat sijoittuvat osittain vuoden 1918 sisällissodan aikaan.”

Olen lukenut Westön romaanin ja se on voittanut ja ansainnut kirjallisuuden Finlandia palkinnon vuonna 2006.

On hävyttömyyden huippu,  jopa persuilta,  varastaa palkitun kirjailijan teoksen nimeä sekä ideaa ja sanoittaa ihan omasta päästään ikään kuin suomenruotsalaisen kirjailijan teoksen nimiin silkkaa roskaa. Lähentyy aivan selvästi kunnianloukkausta suhteessa kirjailijaan.

Mutta persuilta tämä käy!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eerolan orkesteri on tehnyt vaikuttavia videoita ennenkin. Kannattaa tutustua aiempaan tuotantoon, ennen kuin tuohtuu tästä viimeisimmästä. Ominaista näille teoksille on se, että vain harva pystyy katsomaan niitä loppuun asti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itse kuuntelen vain notkeaa rottaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Perussuomalainen kansanedustaja Juho Eerola on arvoisa ja arvostettu henkilö puolueessaan. Hän on toiminut kansanedustajuuden lisäksi puolueen varapuheenjohtajana vuosia, eli hän selkeästi nauttii puoluejäsenten luottamusta.

Vaikka monista meistä muista Eerolasta tulee mieleen suomalaiset fasistit viime vuosisadan alkupuolelta ja natsit Saksassa ja Italiassa viime vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla, niin on todettava että edustaja Eerola edustaa sitä perustavanlaatuista perussuomalaisuutta, jolla on merkittävää kannatusta perussuomalaisen kentän piirissä.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini (vielä) ei missään nimessä hyväksy syntymättömän alkion lopettamista, mutta ilmeisesti hyväksyy väärän mielipiteen omaavan naisen murhaamisen? Tai siis todennäköisesti vähätellen vaikenee?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Siun kannattaisi tutustua Juhoon enemmälti. Fasisti on kyllä hänestä kaukana. Varmaan olisi punkkari vasemmistossa, jos ei olisi tehnyt pitkää uraa vastaanottokeskuksessa ennen kansanedustajuutta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kummalla puolen tiskiä hän aloitti? Muistanet, että Eerola esitti stipparitanssinsa riisumalla ohjelmaansa varten pukemansa natsiuniformun ja esiintyneenä ns. munasillaan joillakin messuilla.
Messuta voi tuollakin tavoin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pyykölä, oliko natseja Italialaisissakin, eikö facistit riittäneet ?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nyt ollaan tekemässä tikusta asiaa! Tuo kyseinen Eerolan roskapiisi ei ansaitsisi edes tätä kommenttia.

Minä olen sen verran vanha, että en ymmärrä heviä ollenkaan, vaikka tajuan sen verran, että hevissä ilmeisesti pitää yrittää jotenkin yllättää kuulijat!

Tietenkin jotkut punikkimieliset voivat tuosta piisistä hieman loukkaantua.
Ilmeisesti Eerolan poliittinen pelisilmä ei nyt oikein toiminut. Hän halusi olla enemmänkin taiteilija.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Miksi et sitten pysy pois? Sitä kyllä toivon.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Juu, ja muistaakseni Vasemmistoliiton tilaisuuksissa laulellaan raiskausfantasioista Steen1:n tahtiin.

Tai sitten kyseessä on molemmissa tapauksissa musiikki, jonka yleensä ymmärretään kuuluvan jonkinlaisen taiteellisen vapauden piiriin. Ei tartte tykätä, mutta älkää nyt viitsikö itsestänne ihan pellejä tehdä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Solakivi yrittää aivan turhaan kaupata Vasemmistoliiton tilaisuuksiin mieliteemansa lauluja. Anna grammarin soida ihan kotioloissa. Älä tyrkytä niitä meille!

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ei tarvitse tyrkyttää, kun näytätte niistä maksavankin. Kunnon vasemmistotyyliin toki julkisin varoin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000065169...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #21

Ymmärrän, että kulttuurin tukeminen saattaa sattua noin lujaa kuin Solakivelle on käynyt.
Kulttuuria on tuettu voisiko sanoa, kaikkiin ilmansuuntiin. Niissä ei ole ollut keskeisintä poliittinen kannanototta tai sellaisen puuttuminen.
Klassinen musiikki, elokuva, kuvataide, valokuvaus, museot ja monet taiteen alat ovat saaneet valtion tukea. Sangen useat ovat nauttineet tukea myös veikkausvoitoista. Miksi julkista tukea ei saisi myöntää taiteelle? Jos persut ja heidän myötäjuoksijansa eivät pidä muusta kuin sahan- ja suunsoitosta, niin tyytykäämme heidän osaltaan siihen.

Minä en lainkaan kirjoittanut Eerolan tekemästä musiikista väittäen sen saavan tukea yhteiskunnan varoista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Solakivi, älä nyt sentään pelleä itsestäsi tee. Kyse on kuitenkin kansanedustajasta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ja pointtisi oli? Viitsisitkö laittaa tähän sen yksiselitteisen kriteeristön, jolla kansanedustajien tekemää musiikkia arvioidaan? Voidaanko jälkikäteen arvioida, onko kansanedustajan soveliasta ottaa musiikissaan kantaa kookkaiden henkilöiden käyttämiin kireisiin vaatteisiin?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #24

Älä nyt sikariasi niele ja ota punkkua väärään kurkkuun! Kansanedustajan musiikkia arvioidaan samoilla kriteereillä kuin kenen tahansa. Kansanedustaja ottaa tietysti eräänlaisen poliittisen riskin Eerolan tavoin tekemällä sanoituksia joissa ymmärretään poliittiset murhat ja voidaan sanoa, että myös ihannoidaan niitä jälkikäteen. Muu selittely on aivan turhaa. Artisti maksaa ja vastaa omista töistään ja esiintymisistään. Niin ns. hupitilaisuuksissa kuin myös eduskunnan pöntössäkin.

Etkö ymmärrä Eerolan tekstiä:
”Susinarttu, punahuora, sua etsin läpi koko Uudenmaan / Sinut haluan, sinut löydän, sinut heitän joukkohautaan / Veripellot, kuulen kellot, siellä missä me kuljimme kerran / Sinä maksat kera korkojen, olet velkaa vain henkesi verran”,

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #28

Hevonkukkua. Jos kyseessä ei olisi _perussuomalaisen_ kansanedustajan väsäämä teksti, ei Kallista tai ketään muutakaan kiinnostaisi ruotia sanoituksia pätkän vertaa.

Se on muuten konjakkilasi. Mustaa Renua muistaakseni.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #30

Tuon arvasin ja ymmärrän, että liikaa on tullut otettua kirjoitussarjaasi viitaten. Yritin olla hellämielinen, mutta pieleen meni. Tekstisi luettua ymmärrän, että et muista mitä joit. Muista Toivonliitto!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Solakiven kanssa samaa mieltä. Taiteeseen puuttumisella on turha tehdä itsestään pelleä.

Tai jos lähdetään Kallisen tavoin itkemään sanoituksista niin idioottimaisempaa kappaletta kuin Internationaali saa hakea: Ilmeisen punapellet lietsovat toisiaan kapinaan yhteiskuntaa vastaan, normivaikuttamisen sijaan haetaan taistelua ja rintamalle lähtöä myös yrittäjiä vastaan, tiettyjä ihmisryhmiä solvataan ja uhkaillaan laulussa väkivallalla sekä kehotetaan ryöstelyyn, kaiken päätteeksi armeijamme johtohenkilöitä uhataan ampumisella. Työnorjatmaiääs.

Veikkaan että punaisin vasemmisto edelleen veisaa Internationaalia vedet silmissä ja osaa pitää ihan oikeasti varoa. Kommunismi kukoistaa edelleen, Pohjois-Koreassa, ja osissa Suomea. Kaikki pappaikäiset eivät ole asian ironiaa tajunneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olet samaa mieltä Solakiven kanssa. Solakiven resepti on että kun joku vasemmistolainen sanoo jotain jonkun oikeistolaisen hengentuotteesta niin pitää mennä paikalle huutamaan jotain jostain vasemmistolaisesta inhokista. Mitään artikuloitua mielipidettä hän ei tuo julki. On teillä pienet vaatimukset itsenne suhteen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #54

Heh, minulla ei ole mitään pidäkkeitä mihinkään suuntaan. Kyllä kritiikkiä saavat kaikki puoluekannat aina persuja ja kokoomusta myöten.

Pitää kuitenkin erottaa taide ja faktat. Se mitä Juho sanoo taiteen kautta, ei sano mitään hänen tosiasiassa ajamista asioista. Taide voi olla shittiä mutta vastuu on taiteen kokijalla.

Pidän Juhon puolia aina välillä, koska pidän häntä kaveripiiriini kuuluvana. Juho on mukava ja fiksu kaveri, jolla on täällä Kymenlaaksossa iso kannattajakunta, mutta myös häntäkärpäsiin verrattava porukka perässä näykkimässä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #55

"Taide voi olla shittiä mutta vastuu on taiteen kokijalla." Höpöhöpö!
Mielenkiintiöstä, että nyt Majuri on löytänyt kirjailija Hannu Salaman saamaan tuomioon syyllisen. Se on Margit Borg-Sundman, kokoomuslainen tuolloinen kansanedustaja.
Onneksi Kekkonen armahti Salaman ja samassa rytäkässä myös mainittu kansanedustaja välttyi Majurin vaatimasta taiteen kokijan rangaistukselta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #58

Salama tuomittiin koska tuon ajan rikoslaki ei tuntenut rangaistukseen tuomitsemattajättämisperustetta, joka olisi sopinut Salaman juttuun.

Rikoslaissa oli tuolloin ja on edelleen naurettavia pykäliä. Kas kun sinne ei ole dumpattu Joulupukin tai Mustanaamion loukkaamista. Jos Jumala on olemassa, hän osannee hoitaa oikeat rangaistukset, tähän hommaan ei tarvita valtion virkamiehiä. Jos ei ole olemassa, on lähes naurettavaa, että mielikuvitushahmon loukkaaminen on edelleen rangaistavaa a.d. 2017.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #65

Jos on olemassa, niin ironista kyllä tuomiopäivänä nämä jumalanpilkkatuomioita jakaneet lienevät syytettyjen penkillä. Eikös ainakin yksi jumala pidättänyt oikeuden tuomita eläviä ja kuolleita itselleen ja pojalleen? Ei silloin tavallisen kuolevaisen sovi ottaa jumalaisia valtuuksia itselleen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #55

Niin ja vaan kaveri mainittiin syystä ja veikkaan vanhasta vasemmistokaunasta oletat että Juho tarvitsee jonkun puolestapitäjän.
Juho E. hyödyntää tai kuten nykyään sanotaan päivittää vanhaa ja uudempaa sisällissotafolklorea jonkinlaisessa iskelmässä.
Aivan kuten blogissa todetaan hän ratsastaa "punahuoralla" ja tämän vainoajalla vaalitaistossaan.
Juho Eerola tekee tapansa mukaan musiikkia tai taidetta joka kohauttaa hieman ja hakee aiheensa jostain varmasti jo löydetystä aiheesta tuomatta aiheeseen mitään varsinaista uutta sisältöä.
Jos on sitä mieltä että poliitikon tärkein tehtävä on saada näkyvyyttä niin silloin Juho Eerola on onnistunut poliitikko. Ei siis mikään kaveri joka on jotenkin alakynnessä ja jota pitää rientää auttamaan.
Jos taas on sitä mieltä että kansanedustajuus nostaa tasovaatimuksia poliitikon julkisuustemppujen suhteen niin silloin kai pitää keskustelua yksittäisten kansanedustajien tempauksista ja julkisista rentoutumiskeinoista ihan tervetulleena.
Jos taas on sitä mieltä että suomalaisten poliitikkojen pitäisi ylipäätään skarpata ja panostaa siihen että poliittinen keskustelu ja päätöksenteko paranee eikä hömppäänny niin kai kohteliaasti katsoo muualle jos kaveripoliitikko hömppää liian kanssa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #54

"Solakiven resepti on että kun joku vasemmistolainen sanoo jotain jonkun oikeistolaisen hengentuotteesta niin pitää mennä paikalle huutamaan jotain jostain vasemmistolaisesta inhokista."

Solakivi laski avauksen perussuomalaista tarkoittavat sanat eri muodoissaan, ja teki johtopäätöksen, jonka mukaan tämä on taas yksi tapaus lisää sarjaan, jossa jonkin asian pöyristyminen on vahvasti sidoksissa tekijän puoluekantaan.

Viittaamalla Steeniin Solakivi pyrkii osoittamaan kaksinaismoralismin. Vai missä ovat Eerolan tekstistä kitisevien (vasemmistoliittolaisten) pöyristymiset siitä, miten vasemmistoliittolainen ministeri jakaa tukea raiskausfantasiosta räppäävälle artistille - tai että samainen artisti esiintyy vasemmistoliiton tilaisuuksissa?

Ei ole vaikea kuvitella millainen meteli nousisi, jos perussuomalaisten tilaisuudessa esiintyisi artisti, joka räppää raiskaavansa jotakuta kuin sakkovankia.

Solakiven artikuloitu mielipide on, että taidetta, tekijästä riippumatta, on turha moralisoida niin kauan kuin pysytään lain rajoissa. Samaan jatkona, moralisoinnin tielle lähtevät tekevät itsestään pellen, erityisesti silloin kun moralisoinnin poliittinen motiivi, ja moraalin valikoivuus ovat niin ilmeisiä kuin tässä tapauksessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Ok paitsi että Kallinen ei moralisoi. Eerolan edellinen video mustine dildoineen aiheutti kai pikkuisen moralisointia joissain piireissä. Kallinen syyttää kyllä Eerolaa sisällissotafolkloren käyttämisestä pinnallisesti vaalikampanjassa. Eihän se ole moralisointia vaan olosuhteiden toteamista.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kansainvälisen alkuperäiset ranskankieliset sanat kirjoitti ranskalainen Eugène Pottier vuonna 1871 Pariisin kommuunin kukistumisen aikoihin, ja sävelmän laati belgialaissyntyinen ranskalainen mallipuuseppä Pierre Degeyter (1848–1932) vuonna 1888. Kappale esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1888 eräässä työläiskuorojen kilpailussa ja se julistettiin työväestön kansainväliseksi marssiksi vuonna 1900.

Vuonna 1934 Suomen sisäasiainministeriö kielsi Kansainvälisen esittämisen ulkoilmassa ja pian tämän jälkeen Mikkelin raastuvanoikeus määräsi painetuissa laulukirjoissa siitä poistettavaksi pari säkeistöä, jotka siihen asti olivat olleet sallittuja.

Lainataan nyt ilmeisesti ilman laskuvarjon aukeamista taivaalta pudonnutta Majuria: "Tai jos lähdetään Kallisen tavoin itkemään sanoituksista niin idioottimaisempaa kappaletta kuin Internationaali saa hakea: Ilmeisen punapellet lietsovat toisiaan kapinaan yhteiskuntaa vastaan, normivaikuttamisen sijaan haetaan taistelua ja rintamalle lähtöä myös yrittäjiä vastaan, tiettyjä ihmisryhmiä solvataan ja uhkaillaan laulussa väkivallalla sekä kehotetaan ryöstelyyn, kaiken päätteeksi armeijamme johtohenkilöitä uhataan ampumisella."

Paluu maahan on tärähtänyt pahasti kun Majuri kirjoittaa Kansainvälisestä silkkaa roskaa. Lainataan tähän laulun yhtä säettä:
"On kurjat kunniassaan
raharuhtinaat nuo röyhkeät.
Ei koskaan tee ne itse työtä,
vaan ne työtä ryöstävät.
Varat kansan hankkimat on menneet
kaikki konnain kukkaroon.
Pois kansa velkaansa jo vaatii,
nyt ryöstösaalis tuotakoon"
Tässä koko laulun sanat
http://personal.inet.fi/koti/esko.parviainen/kansa...

Missä tuossa Kansainvälisessä vaaditaan Majurin väittämiä tekoja esim. teloituksia ampumalla?

Pitääkö vasemmistolaisten pysyä kotonaan tai mennä pommisuojiin kun joukot marssivat Majurin kaltaisten sotilaiden kanssa ilmoittaen, että
"Syvä iskumme on, viha voittamaton,
meil' armoa ei kotimaata.
Koko onnemme kalpamme kärjessä on,
ei rintamme heltyä saata.

Lisätään vielä muutama kohta Jääkärimarssiin:
"Me nousemme kostona Kullervon,
soma on sodan kohtalot koittaa.
Satu uusi nyt Suomesta syntyvä on,
se kasvaa, se ryntää, se voittaa.
Satu uusi nyt Suomesta syntyvä on,
se kasvaa, se ryntää, se voittaa.

Häme, Karjala, Vienan rannat ja maa,
yks' suuri on Suomen valta.
Sen aatetta ei väkivoimat saa
pois Pohjolan taivaan alta.
Sen leijonalippua jääkärien
käsivarret jäntevät kantaa,
yli pauhun kenttien hurmeisten
päin nousevan Suomen rantaa.
yli pauhun kenttien hurmeisten
päin nousevan Suomen rantaa."

Tunnettu runouden, säveltaiteen ja lentokoneesta hyppelyn asiantuntija voi nyt harrastaa ilman putoamisen vaaraa laulujen sanoja. Mutta muista avata se varjo!
Nyt vasta huomasin, että laulussa kaivatut Vienan rannat ja maa jäi jostain syystä saamatta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #57

Kallisen aivopierut ovat aina vain naurettavampia. Miksi luulet, että siitä kiellettiin "pari säkeistöä"? Mitähän säkeistöjä alkuperäisestä ranskalaisesta versiosta mahdettiin kieltää?

Kun lopettaa punakommarien taistelulaulun veisaamisen ja pyyhkii silmät kuiviksi, voi mennä googlettamaan eri lähteistä alkuperäisen Internationaalin sanoja. Jos muut kielet kuin venäjä eivät taivu, kysy viisaammilta.

Laskuvarjojuttu on pappa jo vanha, kokeilepa keksiä joku uusi. Ihmettelen aina joidenkin itkijöiden intoa tarttua taustoihini. Yleensä se on juuri kommareille vaikea paikka huomata, että sviddu toi on tehnyt jotain mihin itsellä ei munat tai kyvyt ikinä riittäneet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Otat itsellesi enemmän kunniaa kuin ansaitset, Kallinen näyttäisi käyvän henkilöön yleisesti jos on erimielinen. Jos vastapuolen profiili ei tarjoa naljailun aihetta näyttäisi vakioratkaisu olevan vihjaus alkoholin heikentämästä harkintakyvystä.

Tuon sanottuani todettakoon, että nostan toki punabareteille suikkaa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #66

Luetun ymmärtäminen on vaikea taitolaji. Suomessa kiellettiin laulusta kaksi suomenkielistä säettä. Ei meillä kielletty ranskankielisten laulujen sanoja. En tiedä muitakaan kiellettyjä kieliversioita kuin suomenkielisen version. Luulen, että ruotsinkielisestä versiosta sai veisata ihan mitä tahansa säkeistöä.
Olettaisi, että sivistynyt juristi edes ymmärtäisi Kansainvälinen-laulun alkuperän ja historian.
Mutta en minä tuosta loukkaannu. Suhtaudun ymmärtäväisesti niihin joita eivät tosiasiat kiinnosta. Puhumattakaan historiasta.
Toivon, että asiakaskuntasi on yhtä ymmärtäväisiä kuin minä!

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Steen1:hän on ottanut nimensä Steen Christensenultä. Itse pitäisin etäisyytä.

Mutta tää Eerolan keissi nyt on aika paljon isompi juttu. Eerolalla on kuitenkin taustalla natsien väkivallan selittelemistä ja aikasempi puhuttelu näistä musiikkitouhuistaan. Outoa jos nyt ei joudu puhutteluun, mutta joutui siitä roisista musiikkivideosta missä häntä piiskataan. Lisäksi vielä kun lukee joidenkin Eerolan seuraajien ajatuksia, niin ei ehkä kannattaisi yhtään enempää kiihottaa näiden ihmisten väkivaltafantasioita.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Steen 1 ei kuulu minun ystäviini. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Joku tolkku se pitää olla. Näyttää siltä, kansanedustajan bändi sopisi tuon taiteilijan taustalle paremmin kuin partiopoikien kesäleirille viihdyttäjäksi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tuohon Steeniin viitaten taisi Pavelomoscovits Arhinmäki hoilata HJK:n ultrakannattajien kanssa kahdesta murhatusta poliisista never walk alonea tavoitellen, huonoa makua osoittaen. Ilmankos sammu "Soosin" aitioon lippu toisessa kädessä ja 5 Ruplan seteli nyrkkiinpuristetussa toisen käden kourassa. Mietin vain, mikähän mahtoi olla "perstuntuma" ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taide on hankala laji.

Minua tämä nyt ei kiinnosta, mutta ymmärrän kun persu jotain tekee, niin tottahan se eräiden nänään sattuu.

Se, että pitää tätä huonona, on ihan oikeutettu mielipide,mutta taiteesta ja tekijöistä on aina eri mielipiteitä.

Taiteen tehtävä on usein kohahduttaa, ja siinä tämä näemmä onnistui.

Kyllä moni mielensä pahoitti aikanaan Salaman juhannustansseista, sitten tuli maailmaa kohuttanut Jumalan teatteri, on ollut Kiasmassa kissantappovideoita ym.

Mielestäni näistä ei kauheasti kannata mieltänsä pahoittaa.

Voidaanko kieltää kansanedustajalta taiteen teko? Vai mikä on sitten sitä ''hyväksyttävää'' taidetta.

Itsekään en tuollaista kuraa koskaan kuuntelisi, mutta blogisti on ilmeisesti kuunneellut.

Miten blogisti kieltäisi kansanedustajalta taiteen teon? vai miten sitä rajoitettaisiin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erola tekee kaupallista viihdemusiikkia eikä taidemusiikkia. Olkoon kumpaa vaan niin niihin kuuluu että niiden sisällöstä ja muodosta keskustellaan. Juhannustanssithan haluttiin kieltää. Miten muka Juhannustanssit liittyy siihen että Erolan tuotanto altistetaan kritiikille?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paskaahan se on, mutta kyseessähän on mielipideasia.

Taiteen rajaus ei ehkä kuitenkaan ole Sinin päätettävissä, ei minustakaan moni asia ole taidetta, vaikka sitä siksi kutsutaan, mutta suvaitsevaisena ihmisenä annan kaikkien esiintyjien omaa sanomaansa julistaa.

Eikös vaan ole ihanaa kun on tarjolla jokaiselle jotakin.

Tuosta blogistin puheesta, että on varastettu Westön kirjasta, niin Jari Tervo sanoi pari viikkoa sitten hyvin, että kaikki taide on varastamista, toiset suorempaan ja toiset hillitymmin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Mutta miksi kutsua sellaista musiikkia taiteeksi, joka ei itse edes asettaudu taidemusiikkikenttään.
Viihteessä ja taiteessa tietysti "lainataan". Lukuhedelmiksi niitä löytöjä joskus sanotaan kirjallisuudessa. Kun tekee sen niin avoimesti kuin Eerola on tietysti kiinnostavaa pohtia että pystyykö hän tekemään sen kunnialla vai hieman nolosti vai perusvireen mukaisesti vai vulgarisoiden vai miten. Joka tapauksessa niinkin luettu teksti kuin Westön on jonkinlaista yhteistä omaisuutta. Kaikilla on oikeus parafrasioida sitä. Se miten sen teet kertoo sitten sinusta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

Sini, olihan Jumalanteatterikin taidetta Oulussa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Taide kohauttaa sangen usein ja sitä en suinkaan paheksu.
Paskan heittäminen Jumalan nimissä on yhtä vähän taidetta kuin kissan tappaminen. Pöljyys on pöljyyttä oli tekijöiden selitys mitä tahansa.
Tietysti kansanedustaja saa tehdä taidetta. Samalla hän astuu estradille jossa hän on myös arvostelun kohteena. Ei kansanedustajan taide ole kritiikistä vapaata.
En ala tekemään luetteloa hyväksyttävästä tai ei-hyväksyttävästä taiteesta.
Ritalan tulee ymmärtää divarikauppiaana, että ei edes kansanedustajan taiteeksi sanottu ilmaisu ole arvostelun ulkopuolella. Aiemmin kyllä totesin sen mikä mielestäni ei ole taidetta.

Tilasin muuten sinulta edesmenneen ystäväni Ojaharjun Jompan ja Pentti Saarikosken kirjan "Wiinan kauhistuksen ylistys".
Minulla on se toki ollut, mutta joku lainaaja on jättänyt sen palauttamatta. Siis hirttämätön lurjus!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta turiset, ja se on kylla hauska kirja :)

Taidetta on nykykäsityksen mukaan kaikki, samaa mieltä siinä, että Eerolan tuotanto ei mielestäni ole taidetta nähnytkään, mutta kai se sellaiseksi pitää laskea.

Kamalaa tavaraa, mutta omapahan on valinta, kaipa tuollaistakin joku kuuntelee.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Eerolalla ja persuilla on näitä väkivallalla fantasioivia seuraajia, joten ei ehkä kannattaisi enempää kiihottaa näiden fantasioita.

Juha Hämäläinen

"Pornolehdet on kiellettävä!"
Niissä on alastomia naisia! Olen itse nähnyt ja ne kiihottaa kansaa ja ajaa valontieltä syrjäkujille!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Se on sinänsä hyvä, että kirjoitat omimmasta lukuharrastuksestasi. Kuluuhan tuo sinunkin aikasi sitten yövalon loisteessa peitolla alla ajattelun pois karatessa sinulle mieluisampaan harrastukseen.
En siitä sinua moiti. Onko se Ruoveden keskustassa muinoin avoinna ollut pubi jo toiminnassa? Käy tarkistamassa ja kerro. Mutta älä ole liian kauan paikalla. Vaikuttaa kirjoittamiseen.

Juha Hämäläinen

Älä lopeta päivätyötäsi. Sinusta ei ole ennustajaksi, kun vertauksien ymmärtämisessäkin on parantamisen varaa.

Pubit saat tarkastaa ihan itse.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Neuvostoliitossahan olikin pornolehdet kiellettyjä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Harmittaako se sinua vieläkin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #52

Ei ollenkaan, mutta on hyvä esimerkki kommunistien korkeasta sukuolimoraalista, vai oletko erimieltä ?

Ei Neuvostoliitossa vasemmistoliitontapaan sateenkaarilippuja heiluteltu.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #56

Ymmärtääkseni sinäkin saat edelleen kantaa sateekaarilippua, merirosvolippua tai vaikka äiten vanhoja villahousuja tanko tanassa. Jos se elämääsi helpottaa.
Toivottavasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #60

Pysyhän asiassa, heiluteltiinko Neuvostoliitossa sateenkaarilippuja ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kova halu muuttaa kulmakarvan nosto persun hengentuotteen edessä kieltämiseksi. Uhriutumisen tekniikka skulaa äärioikeistossa kybällä. Pikkuraukat.

Juha Hämäläinen

Omituista, että vasemmisto mainostaa moisia aivopieruja, joista en olisi koskaan tai välittänyt kuulla ilman tätä mainosta!

Mainostaa jotain mitä haluaa vaiennettavaksi on pöljintä viestintää mitä voi kuvitella.......

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #25

Ai tämä blogi olikin fanitusta ja ylistystä, suorastaan vaatimus saada lisää moista sontaa....

Anteeksi, että ymmärsin teidän vasemmiston jaaritukset negatiiviseksi palautteeksi, joka olisi silti voinut jäädä tekemättä....

Ps. En suosituksistanne huolimatta katsonut tuota videota, saati muuta idolinne tuotantoa, joten hukkaan meni tämä ylistyssaaga!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #29

Eerola musiikki siis puhuu sisällissodasta ja siinä jahdataan "punahuoraa". Pitäisikö siitä olla puhumatta koska "persut" tai koska "vasemmisto". En ymmärrä pointtiasi. Ja jos sinusta siitä ei pitäisi puhua miksi itse osallistut?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #31

Anteeki hyvä rouva Lappalainen, että keskeytin selkääntaputteluhetkenne.

Luovun täydellisen tyhjyyden edessä voimattomana ja teen kenties jotain hyödyllistä....

Jatkakaa!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Kun itseään viisaampi on sanonut aiheesta kaiken tarvittavan sitaatti on paikallaan.

Everyone is in favor of free speech. Hardly a day passes without its being extolled, but some people's idea of it is that they are free to say what they like, but if anyone else says anything back, that is an outrage.

-Winston Churchill-

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #37

Sama mies, joka on WW kakkosen oikea isä, on sanonut myös, että "mitä enemmän tutustun ihmisiin sitä suuremmassa arvossa pidän koiraani."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Harvinaisen tosi toteamus sekin. Sopii erityisen hyvin juuri tähän Eerolan suoritukseen. Et kuitenkaan halunnut perustella miksi pidit kritiikkiä vaientamisyrityksenä? Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että älyttömyydet pitää nimenomaan levittää ihmisten nähtäväksi. Ilman tätä blogia, en olisi tuntenut Eerolan arvomaailmaa yhtä hyvin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #40

Eerolan mediahuoraus on minulle yhtä tyhjän kanssa.

Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #41

On lukemattomia. Minua esimerkiksi kiinnosti Eerolan tekemisiä enemmän sinun tulkintasi siitä, että kritiikin esittäminen liittyisi haluun vaientaa. Kommenttisi joutui toki tässä valokeilaan vain suhteellisen yleisen ilmiön ilmentymänä. Itse oletin blogistin halunneen nimenomaan pistää asian näytille, usein se toimii huomattavasti vaientamista tehokkaammin. Ne ihmiset, joihin Sir Winston viittasi, ovat muutenkin menetettyjä tapauksia. Ajattelevat ihmiset taas osaavat vetää johtopäätökset, miten vakavasti kaveri kannattaa ottaa. Sivujuonnehan tämä toki on, olisikohan tuosta ihan blogin aiheeksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ilmaisuvapaus kuuluu Eerolallekin, vaikka tuo tuotos päähäni sattuukin :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Velton seuraaja tämä muusikko. Toisaalta jos johtotähtenään pitää "miksi tehdä hyvää musiikkia kun huonokin menee kaupaksi" niin sitä joutuu sitten kuuntelemaankin sitä omaansa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tietysti Eerola saa ja hänen pitääkin ilmaista itseään vapaasti. Eihän kukaan muuten tiedä, että mitä mieltä Eerola on asioista ja mitkä ovat hänen arvonsa. On hyvä, että hän tuo ne myös omassa taidepläjäyksessään esille.
Ei muuten satu Eerolan päästö mitenkään minun päähäni. Kuten sanoin, on hyvä, että hän esiintyy omana itsenään.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Wiinan kauhistuksen ylistys on tilattu ja maksettu ( 17 €) divarisi tilille.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Eerolaa ei kiinnosta tippaakaan, mitä tällä palstalla asiasta ollaan mieltä.
Elleivät tarkkaan mietitty kohderyhmä tietyn kaupungin tarkasti rajatun kaupunginosan ja vieläpä tiettyjen ravitsemusliikkeiden asiakkaat provosoidu
niin esitys ei kohtaa sille asetettuja tavotteita.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Vaaliteema? Tuollaiseen johtopäätökseen voidaan ainoastaan päästä kehä kolmosen sisäpuolella.
Kymenlaaksossa media ei nähnyt tässä piisissä demonisoimisen tarvetta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Freddy voi soittaa Eerolaa minun mielestäni vaikka yöt ja päivät läpeensä. Ota listoillesi mukaan myös erään Leopoldin mielimusiikkia. Nyt grammarit soimaan!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Onko kannen kuva Kotkan vanhalta hautausmaalta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko kansanedustajan banaalin ja varmasti otsikoihin pääsevän kappaleen kutsuminen vaaliteemaksi demonisointia? Kaikkea sitä kuuleekin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #61

Ei tuo pääsyt kun Hesarin otsikkoon, sitä lehtiä ei juuri lueta täälläpäin.

Olisi varmasti päässyt jopa ulkomaillakin otsikoihin, jos olisi laulanut n..kerihuorista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Strange fruit ei taida kuulua Eerolan bändin repertuaariin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Toivottavasti tämä ei kuitenkaan loukkaa kunnianarvoisen ravintola Kairon asiakaskuntaa. Siellä olen käynyt ensimmäisen kerran 60-luvulla. Persujen kauhistukseksi mainittakoon, että jo tuolloin siellä kävi myös ulkomaalaisia. Ja niin on myös näinä aikoina. Niin ja asiakaskuntaan kuuluu myös vasemmistolaisia. On tullut poikettua siellä hiljattain.

Lisäsin tähän linkin josta voi lukea 29.10.2011 tehdyn Kjell Westön haastattelun kirjansa johdosta. Suosittelen.
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2675049-kjel...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Päätin sulkea tämän keskusteluketjun. Luu on kaluttu jo loppuun.

Toimituksen poiminnat