Reijo Kallinen

Surkea vaalitentti eilin illala

Eilinen tv-tentti oli alle kaiken arvostelun. Kirsi Heikel ja Olli Seuri olivat kuin pyhäkoulussa. Juha Sipilän väite, että hallitus on ”luonut” 140tuhatta uutta työpaikka on sen sortin poliittista tuubaa, että Veikko Vennamokin olisi tuota kadehtinut. Kreeta Karvala ja Matti Apunen eivät ilmeisesti tienneet, ettei heidän roolinsa pitänyt olla mielin kielin. Analyytikoilta odottaisi analyysia. Tästä tulikin keskinäisen kehumisen kerho ja kehujen kohdetta ei tarvinnut arvuutella. Onko tämä Apunen joku virallinen valvoja kuin lottoarvonnan valvojat näissä vaalitenteissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

YLE:n rooli näissä alkaa olla jo naurettavan läpinäkyvä. Kaikin keinoin pyritään tukemaan valtapuolueita. Jos ei Tähtiliikkeen syrjäyttäminen eduskuntapuolueiden vaalitenteistä riitä niin sitten järjestetään hampaattomat toimittajat kuuntelemaan Sipilän propagandaa.

Tässä alkaa väkisin miettimään onko YLEN olemassaololle oikeutusta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Sipilä oli vakuuttava. Kyllä Kepun luulisi lisäävän kannatusta.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kyllä, pesee mustankin valkoiseksi.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sipilä esiintyi vakuuttavasti, mutta ei pysynyt totuudessa. Työpaikkoja syntyi Suomeen Sipilän hallituksen aikana yli 140 000, mutta ei suinkaan hallituksen, vaan hyvän suhdannekehityksen ansiosta. On hyvä muistaa, että hallitus leikkasi koulutusesta ja samalla vähensi opettajien määrää varmasti enemmän kuin toisaalta työllisti työvoimaviranomaisia, joiden tehtävänä on kurjistaa työttömien elinehtoja entisestään. Yllättävä pakolaistulva synnytti myös työpaikkoja sen, mitä henkilökuntaa vastaanottokeskuksissa tavittiin. Muutoin valtion työpaikat ja valtion rahoituksesta riippuvat työpaikat ovat vähentyneet.

Aitoja työllistäjiä olivat ja ovat edelleen yritykset, jotka ovat tarvinneet lisää työvoimaa. Merkittäviä työllistämisaloja ovat olleet metsäteollisuus, uudenkaupungin autotuotanto sekä telakat ja metalliteollisuus kokonaisuutena.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

On hyvä muistaa että esim. demarit lupasivat koulutukseen leikkauksia viime vaalien alla, itseasiassa lähes kaikki puolueet lupasivat neljä vuotta sitten leikkauksia. Joku voi tietenkin pitää lupauksena sellaista kuvaa mikä on otettu jossain tilaisuudessa. Ilmeisesti satunnainen kuva menee ylitse puolueen hyväksymän vaaliohjelman?

Martti Nurmi

Tänään kuvatut totuudet Bernerin taksiuudistuksesta osoittavat, että se, mikä joskus kaupungissa toimi, eli taksit, on tuhottu.
Kepun kausi vallan huipulla on pyrkinyt tuohoamaan kaupunkikulttuuria ja siinä on osin onnistuttukin.
Seuraavassa pestissään Berber käynee Suomen liikenneinfran kimppuun. VR on pakko tuhota yksityistämällä ja tienkäyttö saada siten maksulliseksi, että tietullirahat matkaavat veroparatiiseihin. Wallenbergitkin vaatinee omansa. Bernerinkään aikaansaannoksia ei tentissä sivuttu.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Seuraavassa pestissään Berber käynee Suomen liikenneinfran kimppuun. VR on pakko tuhota yksityistämällä ja tienkäyttö saada siten maksulliseksi, että tietullirahat matkaavat veroparatiiseihin. Wallenbergitkin vaatinee omansa. Bernerinkään aikaansaannoksia ei tentissä sivuttu."

Tasan tarkkaan näin. SEB-pankki ja Wallenberg on valmiina, ja pohjatyö on tehty.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Juha Sipilän ja Esko Ahon hallituksilla oli epäkiitolliset tehtävät vetää meidän maamme talouden suosta uuteen kukoistavaan nousuun.
Kuten Juha Sipilä sanoi eilen jos näin ei olisi tehty ei olisi mitään mahiksia nyt sanoa tämän ja tämän nyt korjaamme kuntoon.
Oikeastaan vain tällä hallituksella olisi oikeus nyt sanoa tämä me nyt laitamme kuntoon sitä ansiota ei ole nyt muilla.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sipilän hallituksen valtakausi ajoittui myönteiseen suhdannekäänteeseen. Sitä ei Sipilä aikaan saanut. Pohjana oli USA:n entisen presidentin Obaman onnistustunut taouspolitiikka ja myös Kiinan talouskasvu. Se oli tilaisuus, jota Suomen elinkeinoelämä onnistui hyödyntämään. Enemmän pohdittavaa on siinä, miten paljon Sipilän käskyttävä hallituspolitiikka ja heikko lakien valmistelu heikensi Suomen mahdollisuuksia.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Myönteinen suhdannekäänne oli olemassa jo edellisen hallituksen tullessa valtaan. Miksi silloin työttömyys lisääntyi?

Käyttäjän Meri-PiiaSormunen kuva
Meri-Piia Sormunen

Sipilän kaksinaamaisuus,teeskennelty nöyryys, oli kyllä pöyristyttävää eilisessä tentissä. Oitis mieleen muistui kuvat "Koulutuksesta ei leikata" -kyltit. Ylpeänä hokee mantraa "luoduista" työpaikoista mutta mitään lukuja ei lyödä tiskiin, että kuinka monella on aito työsopimus kädessä vähintään tes-palkalla. Kuinka moni joutui hetkellisesti ilmaistöihin.... Ainiin talkoothan nämä olikin.
Olisi voinut mainita kuitenkin samassa yhteydessä kuinka monta kymmentätuhatta hakijaaa tuli lisää sossun luukulle? Eihän siellä olekaan kuin vasta vajaa 400000. Mukana valtava joukko mm eläkeläisiä. Mutta Sipilänhän ei tarvitse heille myötätuntoa suoda, on nimittäin oma eläke varmasti jo sen verran iso että, -Pärjää.
Ja ajatusleikki Sipilästä selaamassa kansanedustaja ehdokkaiden vaalikone esittelyjä kävi mielessä kun alkoi puhumaan yhtäkkiä oppisopimuksesta, sillä itselläni ainakin on vaalikone esittelyissä sekä fb-videolla louskutus oppisopimuksesta. Ihmetyttää.

Yle ei Paavo Väyrystä ota näiden isompien vaalitentteihin mukaan, ja siihen on erittäin hyvä syy. Yleläiset on Sipilän riimussa.
Väyrynen on AINOA joka todella haastaisi hänet ja muut nykyiset päättäjät. Väyrynen osaa kyseenalaistaa oikeat asiat, ja kuten jo presidentinvaalien alla nähtiin, Väyrynen oli ainoa joka pyysi vastauksia toisilta ehdokkailta tärkeisiin kysymyksiin, jotta vertailu saataisiin aikaiseksi. Paavon kysymykset olivat paljon parempia kuin toimittajien!
Paavo tuli lähes kolmanneksi presidentinvaaleissa, eli kannatus oli valtava.
JA SIKSI on nyt tämä ilmiö että Väyrynen suljetaan pois. Hänestä ei kirjoitella mitään todellisia poliittisia haaastatteluja kuten muista, vaan yritetään kaikki hänen tuomat Tähtipuolueen ajamat asiat painaa pois valtamedian ikkunoista. Tai itse asiassa, niistä ei kirjoiteta ollenkaan.
On huomioitavaa, että ihan lähimenneisyydessä Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen puheenjohtaja Ilkka Nousiainen kertoi että järjestön pääpaikassa Pariisissa oli huomioitu taannoinen Sipilä&Yle kohu, ja heidän näkemyksen mukaan Yle niiailee Sipilän edessä. Mitähän kuvioita tähän mahtaa syvemmin liittyä Ylen ja rahoituksen väleissä. Kiristystä vai lahjontaa.

Tilanne on selkeä.
Isot porvaripuolueet ovat nöyrtyneet sen edessä että PS on mukana. Nyt niiden pelko on että tämä Paavo tulisi asioineen myös sinne sotkemaan heidän kuvioitaan.
Tämän todistaa se, että normaalisti tämän kaltainen eduskunnassa istuva puolueen puheenjohtaja, joka vuosi sitten tuli neljänneksi pressavaaleissa, niin otettaisiin tentteihin mukaan jo pelkän kiinnostavuuden vuoksi! Demokratiasta puhumattakaan! Ja kirjoitettaisiin lehdissä Paavon puolueen asioista.

Että näiden vaalien myötä viimeinenkin ripaus toivosta valtamedioiden puolueettomuuteen,sitä ei enää ole.
Ja tämä sana leviää.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

sipilä on patologinen valehtelija, kepuli kun on.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Aikalailla kiittämättömästi suhtaudutaan tähän hyvään taloudelliseen tilateeseen joka nyt vallitsee maasssamme. On muistettava kun 2011 edellinen hallitus aloitti valtion velkaa oli 80 miljardia ja kun lopetti velka oli 100 miljardia työttömyyden piti vähentyä 100 tuhannella mutta tulikin 100 tuhatta lisää.
Kuten viimeaikoina huomattu niin professorit, toimittajat kuin mekin katsomme asioita omalta kannaltamme ja käymme depapattia tämän mukaan joten siksi nämä depattialustat on meidän keskustelufoorumi. Jää nähtäväksimitä mutapainiavielä käydäänkään.
Muutoin tuolla edellä joku sanoo että kepuli kun on patologinen valehtelija siis voisiko samalla mainita hyvis puolueen vastapainoksi.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Suhdanteet tulee ja menee. Niillä ei pitäisi ratsastaa kuten Sipilä tekee. Kasvu hiipuu jo. Tarvitaan pitkäjänteisempää politiikkaa yli suhdanteiden.

Toimituksen poiminnat